nyitott templomokHétvégi programok minden korosztálynak az átimádkozott falak ölelésében:

Ebben évben is csatlakozott a városi római katolikus nagytemplom a nyitott templomok napja országos rendezvénysorozathoz. 2021. szeptember 11-én (szombaton) délután 14 órai kezdettel várja a római katolikus közösség és a Pentele Katolikus Caritas Alapítvány könnyed programokkal az érdeklődőket. A beltéri is szabadtéri programok célja, hogy minden érdeklődő a megszentelt falak mögé tekinthessen a városrészek által határolt főtemplomnál.

Idei programok:

  • 14 órától: Wagner Nándor szobrászművész Mózes című szobrát és Bráda Tibor festőművész ólmozott üvegablakait Baltási Nándor mutatja be.
  • 15 órától: Máramaros kincsei témájú fotókiállítás és könyvbemutató, amit Kónya Mária, a máramarosi Szent Tádé Egyesület elnöke nyit meg.
  • 16:30 órától: a Dunaújvárosi Vegyeskar hangversenye.
  • 18 órától: szentmise.

A nap folyamán:

- programok a II. János Pál pápa téren: kiskertépítés Máriához köthető virágokból, pillecukor sütés, üvegablak tervezés a gyerekekkel, játékvásár, toronytúra;

- a vendéglátók válaszolnak a látogatók kérdéseire, útbaigazítást adnak a szentmiseidőpontokkal kapcsolatban;

- az urnatemető és a kegytárgybolt az altemplom felől látogatható a délutáni programok tartama alatt.

Megulesz Gabriella főszervező - a Pentele Katolikus Caritas Alapítvány vezetője – a programokhoz fűzött ajánlójában elmondta:

„Amit a vendéglátók szeretnének megmutatni: építészeti és képzőművészeti értékeiket, valamint vendégkiállításukon Máramaros kincseit. A forma, az üvegbe és fotókba zárt szépség és a zene varázslatával várják az érdeklődőket a megszentelt falak mögé. Baltási Nándor plébános úr bemutatja a templom képzőművészeti kincseit: Wagner Nándor szobrászművész Mózes című szobrát és Bráda Tibor festőművész ólmozott üvegablakait. Kónya Mária, a máramarosi Szent Tádé Egyesület elnöke megnyitja a Máramaros kincsei című fotókiállítást és könyvbemutatót az altemplomi közösségi teremben.

A lelki feltöltődést a Dunaújvárosi Vegyeskar hangversenye biztosítja a csodálatos templomtérben.

A templom előtti téren a családok Mária-virágokat ültethetnek, toronytúra keretében meglátogathatják a harangokat, és lerajzolhatják saját üvegablak-terveiket.”

(A szöveget írta: dr. Fekete Gábor)

   

Miserend  

Hétfő

  7:30

Kedd
 18:00
Szerda
 18:00
Csütörtök  18:00
Péntek
 18:00

Szombat

18:00
Vasárnap

 9:00

Valamennyi szentmise helyszíne a Krisztus Király templom.

Kedden és pénteken szentmise helyett esetenként igeliturgia van áldoztatással.

 Gyóntatás időpontjai:

Szombaton:
17:10 - 17:50

Vasárnap:
8:15 - 8:50

Elsőpénteken:
17:15 - 17:50

   

Eseménynaptár  

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   

Hirdetés  

Minden hónap első csütörtökön 17:15-kor szentségimádást tartunk templomunkban a Rózsafüzér Társulat közreműködésével. Szentségimádásunk keretében a Prohászka Imaszövetséggel együtt imádkozunk a papi és szerzetesi hivatásokért.
   

n UEA logo


 maria radio